Wie was Milo?
Milo is een figuur uit de Griekse mythologie. Het verhaal gaat dat Milo begon met een pas geboren kalf iedere dag op te tillen. Het kalf groeide iedere dag en werd steeds zwaarder en zo werd Milo steeds sterker. Milo die steeds sterker werd door iedere dag een steeds zwaarder wordend kalf op te tillen wordt gezien als de grondlegger van het principe van de moderne progressieve weerstandstraining, immers we kunnen alleen sterker worden als we geleidelijk aan met hogere belastingen trainen.
De moeilijkheid in de praktijk is echter dat je precies moet weten hoe hoog de belasting moet zijn in iedere oefening waarmee je traint en wanneer je lichte(re) trainingen moet inlassen om op die manier zorg te dragen voor een voldoende herstel.
De juiste belasting en voldoende herstel zijn absoluut cruciaal voor je succes. Kun je dit exact bepalen, bijvoorbeeld met een computerprogramma? Het antwoord is nee, omdat ieder mens verschillend is en omdat deze dingen ook afhankelijk zijn van je werk of dat gewichtheffen je beroep is zoals dat in sommige landen het geval is. Je hersteltijd verandert met je leeftijd, maar is ook afhankelijk van je lichaamsgewicht en bovendien is het ook sterk individueel bepaald. Toch kun je ook op relatief hoge leeftijd nog uitstekende resultaten behalen. Alexejev tilde nog een wereldrecord stoten van 256 kg in 1974 toen hij 36 jaar was. Om de juiste belasting vast te stellen heb je een ervaren trainer nodig. De meeste jonge mensen trainen te veel en te zwaar en de verwachtte resultaten blijven dan ook meestal uit.
Over Milo Assen
Gewichthefvereniging Milo is een kleine vereniging en heeft een ledenaantal dat schommelt tussen de 10 – 15 personen. Milo Assen zorgt voor de begeleiding van talenten in Noord Nederland.
Een keer meedoen aan een training?
Je bent nieuwsgierig of Olympisch Gewichtheffen misschien ook iets voor jou is en je wilt graag informatie of vrijblijvend eens een keer meedoen. Je kunt bellen met Remco Eenink in Assen tel: 0592-373639 voor een afspraak.
Proeflessen worden uitsluitend gegeven op afspraak.
Trainingen voor jong volwassenen en volwassenen
Deze trainingen zijn speciaal bedoeld voor diegenen die de ambitie hebben aan wedstrijden te willen deelnemen, zoals de Nederlandse Kampioenschappen en/of internationale wedstrijden. De trainingsschema’s zijn hier maatwerk en volledig afgestemd op het individu. Deze worden steeds vernieuwd en bijgesteld.
Is gewichtheffen schadelijk?
Nee, als het verstandig wordt beoefend dan is het juist gezond. De zwaarte en de hoeveelheid training wordt aangepast aan de leeftijd en de trainingstoestand van het individu. Daarom is een zeer persoonlijke en constant aanwezige begeleiding zo belangrijk.
Is gewichtheffen geschikt voor iedereen?
Gewichtheffen is in principe geschikt voor alle meisjes, jongens, mannen en vrouwen die fysiek gezond zijn.
Om de wedstrijdtechnieken goed onder de knie te kunnen krijgen is een behoorlijke flexibiliteit in de enkels, heupen en schouders noodzakelijk. Ook is belangrijk te weten of je de armen volledig kunt strekken of dat je daar een beperking hebt. Is hier een beperking dan zal het extra kracht kosten om de halter boven het hoofd te fixeren. Betekent dit dan dat je niet zou kunnen gewichtheffen? Nee, want er zijn topgewichtheffers die deze beperking ook hebben.
Tegenwoordig is de hurkzit erg gebruikelijk en dus moet je leren om recht te kunnen zitten met je hakken aan de grond en de halterstang voor je borst. Dit kun je meestal leren, of indien dit niet mogelijk is kun je de techniek leren die de uitvalzit genoemd wordt. Hierbij maak je een diepe “Ausfallschritt” met de halter voor de borst of boven het hoofd. Beide technieken hebben hun eigen voor- en nadelen.
Locatie van de trainingen
De Timp
Thorbeckelaan 2
9403 ER Assen
Bekijk de locatie
Trainingstijden:
Trainingstijden: maandag, woensdag en vrijdag van 18:00 – 20:30 uur.
Wat voor kleding moet ik dragen in de les?
Alle deelnemers trainen in principe in een trainingspak of trainingsbroek en T-shirt op gewichthefschoenen. In het begin heb je natuurlijk nog geen gewichthefschoenen en is het aan te raden om een paar stevige schoenen te dragen met een rubberzool. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt gekregen kun je altijd nog een paar echte gewichthefschoenen aanschaffen. Deze geven veel meer stabiliteit en gaan bijna een leven lang mee. Hardloopschoenen zijn echter ongeschikt omdat de hak inveert en je daardoor je evenwicht naar achteren verliest.
Je wilt je aanmelden. Hoe gaat dat?
Als jij je wilt aanmelden als lid neem dan contact op met Remco Eenink tel: 06-46 90 55 92